GREENPEACE

Enemmän kuin joululahja - anna mahdollisuus kokea luonto.

Mikä on hienoin kokemuksesi luonnossa? Auta pelastamaan se ja anna tuleville sukupolville mahdollisuus samaan kokemukseen. Lahjoittamalla autat tärkeää työtä luonnon suojelemiseksi.

Kävele ikivanhassa, monimuotoisessa metsässä

Uskoisitko, että Suomen metsät ovat uhanalaisia? Ne oikeat vanhat metsät, jotka ovat täynnä lumoavaa elämää ja hengittävää kauneutta. Ne metsät, joissa lähes jokainen meistä on astellut. Joka vuosi tuhansia neliökilometrejä pohjoista havumetsää hakataan maan tasalle ja myös satoja vuosia vanhaa puuta päätyy kertakäyttötavaraksi kuten vessapaperiksi. Pohjoiset havumetsät tulee pikaisesti suojella, jotta tulevatkin sukupolvet voivat kokea monimuotoiset ikimetsät ja niiden taianomaisen luonnon.

Maapallon vihreä kruunu, pohjoiset havumetsät kattavat kolmanneksen maapallon metsistä, mutta alle 3 % niistä on suojeltu. Ruotsista Suomen kautta Siperiaan ja edelleen Kanadaan levittyvät pohjoiset havumetsät kätkevät sisäänsä uskomattoman metsäluonnon. Nämä metsät auttavat myös torjumaan ilmastonmuutosta.

Juuri nyt hallituksemme romuttaa metsiensuojelutavoitteet biotalouden nimissä – hakkuita lisätään ja suojelumäärärahoja leikataan. Tuhansien lajien elinympäristö kapenee hakkuiden myötä. Avohakkuissa tuhotaan hämyiset kuusikot, jylhät männiköt, soiden reunat ja lampien rannat. Jopa kaikille tuttu hömötiainen luokitellaan nykyisin vaarantuneeksi, kun voimakas ja harkitsematon metsätalous kylvää tuhoaan.

Metsien mukana häviää myös toivo ilmastonmuutoksen pysäyttämisestä. Pohjoinen havumetsä varastoi hiilidioksidia enemmän kuin maailman sademetsät yhteensä. Se miten kohtelemme metsiämme vaikuttaa siihen, millaisen planeetan jätämme perinnöksi lapsillemme.

On korkea aika puuttua metsiemme tuhoon ja pelastaa Suomen metsät.

Näin lahjoituksesi auttaa:

  • Lahjoituksesi ansiosta pystymme seuraamaan hakkuusuunnitelmia ja puuttumaan arvokkaiden alueiden hävitykseen.
  • Lahjoituksella mahdollistat sen, että voimme nostaa kestämättömän metsänkäytön ongelmat julkiseen keskusteluun ja metsäyhtiöiden asiakkaiden tietoisuuteen.
  • Lahjoituksellasi annat mahdollisuuden teettää asiantuntijaselvityksiä uhanalaisista lajeista
Kävele ikivanhassa, monimuotoisessa metsässä
Lahjoita metsäkokemus

Lahjoittamalla auta säästämään pohjoiset metsät ja niiden monimuotoisuuden myös tuleville sukupolville. Valitse alta lahjoitussumma ja klikkaa eteenpäin.

Sukella puhtaaseen mereen

Muovijäte on yksi mertemme suurimmista uhista. Joka vuosi maailman meriin päätyy 8 miljoonaa tonnia muovijätettä. Tutkijat varoittavat, että nykymenolla meressä on enemmän muovia kuin kalaa vuoteen 2050 mennessä. On aika toimia, jotta tulevilla sukupolvilla on mahdollisuus kokea puhtaat meret ja niiden upea elämä.

Meremme hukkuvat muoviin. On tärkeää, että katkaisemme muovitulvan ja tarvitsemme siihen apua. Arvioiden mukaan joka kolmas kilpikonna ja 90% merilinnuista ovat syöneet muovijätettä. Muovia päätyy jopa meidän lautasillemme kalojen ja äyriäisten mukana.

Merivirtojen mukana matkustava muovijäte ajautuu rantaan joka puolella maailmaa ja muodostaa jätesaaria, jotka kelluvat valtamerten pyörteissä. Tyynellämerellä Havaijin pohjoispuolella pyörii muovijätelautta, joka on suurempi kuin Yhdysvaltojen Teksasin osavaltio.

Kaikki muovi ei kellu. Noin 70 prosenttia vajoaa pohjaan ja hajoaa yhä pienemmiksi hiukkasiksi. Yli miljoona merilintua ja satatuhatta merinisäkästä ja kilpikonnaa kuolee joka vuosi syömäänsä muoviin.

Näin ei tarvitse kuitenkaan olla – jos toimimme yhdessä voimme pelastaa maailman merialueet.

Näin lahjoituksesi auttaa:

  • Lahjoituksen avulla voimme jatkaa tutkimustyötä kuten veden laadun analysointia ja muovijätteen vaikutuksien tutkimista. Asijantuntijamme voivat koota todistusaineistoa, jonka avulla voimme vaikuttaa esimerkiksi meriä saastuttaviin yrityksiin.
  • Lahjoituksesi avulla voimme toimia näkyvästi tavalla, jota yritysten päättäjät eivät voi sivuuttaa.
  • Lahjoituksesi avulla voimme vaikuttaa valtioiden päättäjiin, jotta muovijätteen kierrätykseen panostetaan ja muovipullojen pantillisuus yleistyy myös muissa maissa kuin Suomessa.
Sukella puhtaaseen mereen
Anna lahjaksi puhdas meri

Lahjoittamalla autat pitämään meret puhtaina ja elinkelpoisina myös tuleville sukupolville. Valitse alta lahjoitussumma ja klikkaa eteenpäin.

Koe luminen arktinen alue jääkarhuineen

Tarunhohtoinen Arktis on suuremmassa vaarassa kuin koskaan ennen. Jylhien jääkarhujen, mystisten sarvivalaiden ja hyytävien jäähaiden koti on uhattuna: ilmastonmuutos sulattaa merijäätä huolestuttavalla vauhdilla. Meriveden lämpeneminen Pohjoisella jäämerellä voi vaikuttaa myös ilmastonmuutoksen kautta sääilmiöihin lähellä ja kaukana. Suojelemalla Arktista suojelemme koko maapalloa.

Arktisten alueiden herkkä ekosysteemi ja sen kauniit eläinlajit ovat uhattuina. Ilmastonmuutoksen seurauksena merijää sulaa huolestuttavalla vauhdilla. Merijään sulaminen pienentää jääkarhujen elinympäristöä vuosi vuodelta. Pahimmassa tapauksessa jääkarhut voivat kuolla sukupuuttoon seuraavan 100 vuoden aikana.

Me olemme päättäneet pelastaa Arktiksen, mutta öljyteollisuus näkevät sulavan jään bisnesmahdollisuutena. Tämä tuhoaisi ilmaston ja elämän merenpinnan alla. Olemme jo nähneet ilmastonmuutoksen tuhoisat vaikutukset. Äärimmäiset sääolosuhteet ovat tänä vuonna toistuneet yksi toisensa jälkeen tuhoten ihmisten elinkeinon ja koteja.

Uusien öljynporauskohteiden etsintä on täysin tarpeetonta, sillä jopa 80 % kaikista maailman fossiilisen polttoaineen varastoista tulee jättää polttamatta, jos aiomme pysäyttää ilmastonmuutoksen 1,5 asteeseen. Se tarkoittaa, ettei yhtään uutta öljykenttää voi avata. Päinvastoin – öljyn, hiilen, turpeen ja kaasun käytöstä on siirryttävä pikimmiten puhtaaseen uusiutuvaan energiaan kaikkialla maailmassa.

Yli 8 miljoonaa ihmistä vaatii, että öljyteollisuuden eteneminen kohti pohjoista pysäytetään tähän, ja arktiset luonnonaarteet säilytetään suojelualueilla tuleville sukupolville. Suojellaan Arktis yhdessä. 

Lahjoituksesi avulla:

  • Lahjoituksesi ansiosta voimme jatkaa kampanjointia Arktista öljynporausta vastaan. Esimerkiksi marraskuussa 2017 kohtasimme Norjan hallituksen oikeudessa.
  • Lahjoituksesi avulla voimme vaikuttaa valtioiden päättäjiin ja haasta heidät pitämään ilmastolupauksensa.
  • Lahjoituksesi mahdollistaa sen, että voimme tuoda esille öljyteollisuuden epäkohtia ja paljastaa uusia poraussuunnitelmia Arktiksella.
Koe luminen arktinen alue jääkarhuineen
Lahjoita arktinen kokemus

Lahjoittamalla autat säästämään arktisen alueen myös tuleville sukupolville. Valitse alta lahjoitussumma ja klikkaa eteenpäin.

Mitä lahjoituksellasi saadaan aikaan?

Autat meitä lopettamaan arvokkaiden alueiden hävityksen, suojelemaan uhanalaisia lajeja, ja nostamaan kestämättömän metsänkäytön ongelmat julkiseen keskusteluun.
Autat meitä vaikuttamaan yrityksiin ja päätöksentekijöhin, jotta meriä roskaavasta kertakäyttömuovista luovutaan ja kierrätyspakkauksiin panostetaan.
Annat mahdollisuuden uhanalaisten eläinten dokumentointiin, niiden elinolosuhteinen tutkimukseen ja pelastamiseen.

Greenpeace on kansainvälinen ympäristöjärjestö. Yli 40 vuoden ajan olemme tehneet sanoista tekoja ja puolustaneet ympäristöä. Säilyttääksemme riippumattomuutemme emme ota vastaan rahaa yrityksiltä tai valtiolta. Toiminta rahoitetaan kokonaan tavallisilta kansalaisilta saaduilla lahjoituksilla, siksi jokaisella lahjoitetulla eurolla on väliä.